ZAMRZLI SE NIJAGARINI VODOPADI! Amerikanci i Kanađani u šoku (FOTO/VIDEO)

Nijagarini vodopadi se zamrzli usred hladnoće

Delovi Nijagarinih vodopada koji se nalaze u državi Njujork na samoj granici SAD-a i Kanade zaledili su se tokom vikenda nakon što su prošle nedelje temperature u tom delu Amerike spustile se na minus 18 stepeni.

Britanski The Independent piše da su turisti koji su se juče tamo zatekli mogli da vide i fotografišu velike komade leda kako plutaju rekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tokom celog dana. 

List piše da, iako se na nekim fotografijama čini da su vodopadi u potpunosti zamrznuti, voda nikada ne prestaje proticati ni uprkos ekstremno hladnom vremenu, a velike ledene površine na slapovima su zabeležene i tokom 2014. i 2015., kada je područje zahvatio polarni vorteks. 

 
 

 

Poput mnogih američkih država i državu Njujork u poslednje dve nedelje zahvatio je hladni talas, a još snežnih oborina u tom se području očekuje i u narednih nekoliko dana.

Nijagarini vodopadi

Poslednji su put ovakvi prizori na Nijagarinim vodopadima viđeni 2017. godine, kada je u tom elu države palo više od pola metra snega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.

https://twitter.com/bbcweather/status/1363744007373938689

 

Izvor: srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: