"ZATVARAMO KLUBOVE, NEĆEMO DOZVOLITI DA BUDU LEGLO ZARAZE": Borba protiv korone u jeku, šta nam donose nove mere

Od večeras stupaju na snagu nove epidemiološke mere koje će trajati dve nedelje.

Kako stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se od večeras tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5.00 narednog dana.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostovao je u Jutarnjem programu TV "Prva" gde je podsetio na to koje nove mere stupaju na snagu od danas i šta će se promeniti za Beograđane zbog sve gore epidemiološke situacije.

"Promeniće se u tom smislu da ugostiteljski objekti neće raditi posle 21 sat, radiće samo benzinske pumpe, dežurne apoteke i dostava hrane. Meni je žao i Beograd nije mnogo srećan što se to dogodilo, ali smo ulagali mnogo truda da se to ne dogodi. Nažalost, situacija epidemiološka je takva i morale su ove mere da se donesu, a trajaće dve nedelje", istakao je Goran Vesić i dodao da konačno postoji dovoljno inspektora koji će kontrolisati da li svi poštuju uvedene mere.

"To je druga promena koja je važna kad je u pitanju ovaj zakon. Kontrolu epidemioloških propisa mogu da rade komunalni milicioneri i inspektori, a do sad su mogli da rade samo sanitarni. Sada ćemo imati između 400 i 500 ljudi koji će vršiti kontrolu,. Ta kontrola će btii fokusirana pre sve ga na one koji krše propise, tu mislim na klubove i one koji su mislili da mogu da krše. Nećemo dozvoliti da budu leglo zaraze i da zbog njih ispaštaju i drugi ugostitelji", rekao je on i istakao da će novi zakon sada omogućiti da kazne i čak i zatvore klubove koji nisu poštovali propise do sada:

"Imali smo 5o ili 100 ugostitelja koji nisu poštovali te mere, a sada zbog njih ispaštaju svi. Neki su kažnjeni, a za neke ćemo u narednom objektu uz pomoć policije dovesti do zatvaranja objekata."

Mondo

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: