"Zbog Ronalda mu je trebao kisik"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nastalu pauzu u svijetu nogometa uzrokovanu korona virusom brojni fudbaleri, kako umirovljeni, tako i aktivni, koriste kako bi javnosti ispričali neku anegdotu iz svlačionice, otkrili poneku pikanteriju... Jedan od takvih je i Rio Ferdinand, bivši fudbaler reprezentacije Engleske i Manchester Uniteda, koji je ispričao jednu zanimljivost nakon utakmice Manchester Uniteda i lisabonskog Sportinga iz 2003. godine.

Ferdinand se vratio sve do ljeta 2003. godine i pripremne utakmice "Crvenih đavola" sa Sportingom za koji je tada nastupao Cristiano Ronaldo. United je tu utakmicu izgubio (1:3), ali je Sir Alex Ferguson pronašao novu zvijezdu, upravo Ronalda koji je sa svega 18 godina na svojim leđima pravio čuda na terenu, a Fergusonovi defanzivci su nasuprot njega izgledali kao skup amatera. Najgore je prošao John O'Shea, irski defanzivac za kojeg Ferdinand kaže da je trebao kisik na poluvremenu utakmice, a sve zbog Ronalda.

"Igrali smo protiv Sportinga, a na poluvremenu je O'Shea trebao bocu s kisikom. Sjedio je zadihan, a dok smo ga mi savjetovali kako da neutrališe Ronalda on nije mogao ni progovoriti. Da budem iskren, Scholes, Butt i ja smo ga pratili i govorili kako je nevjerovatan, da ga klub treba dovesti. Javili smo se treneru, rekli mu kako stoje stvari i za otprilike sat i pol rekli su nam kako rade na dovođenju Ronalda", kazao je Ferdinand. 

Ronaldo je ubrzo i stigao na Old Trafford za oko 14 miliona eura, što je tada bio rekordan transfer za jednog tinejdžera. 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano