ZELITE DA PROCISTITE ORGANIZAM I IMATE VISE ENERGIJE? Poznata nutricionistkinja otkriva : U KOJIM DELOVIMA DANA JE NAJKORISNIJE PITI VODU!

 

"Treba popiti vodu čim ustanete, da tonizirate svoj organizam, ali gutljaj po gutljaj. Takođe, moramo naučiti da se voda ne pije dok jedemo, jer kad pijemo vodu rashladimo želudac i kiseline, i stalno smo u trovanju sopstvenom hranom. Bitan je i ritam unosa vode, sat vremena pre obroka, sat posle obroka, ili bar pola sata. Vodu treba popiti i kad god idemo da se tuširamo, ili da plivamo. Ne možemo otići u krevet ukoliko ne popijemo vodu, ili ukoliko nam je zadnji obrok bio kalorijska bomba", objašnjava naša sagovornica.

Voda je neophodna našem organizmu

 

Milka Raičević objasnila je i koje su to namirnice koje bi trebalo češće da se nađu na našem tanjiru, ako želimo izbalansiranu ishranu.

 

"Preporučujem salate od celera, krastavca, sok od paradajza, musli, mlečne proizvode u smanjenim količinama, laneno seme, domaću supu, zeleni čaj... Takođe, savetujem da pribegnete i povremenoj detoksikaciji organizma glinom ili zeolitom, ali samo uz konsultaciju sa lekarom", istakla je između ostalog ova nutricionistkinja.

 

Izvor : kurir.rs/blicžena

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: