ŽELJEZNIČAR -FUDBALSKI HRAM

Željezničar.Od milja naš Željo.Sve osim običnog klub.Institucija,klasa samo su jedni od epiteta koji opisuju ovaj klub. Klub koji je stvoren od strane radničke klase ,ljudi koji su od srca i iz ljubavi igrali i stvorili ovaj klub.

Huu.Zvuk koji se čuje sa fudbalskog hrama Grbavice.Mala mahala koja ima veliku dušu i srce.Kada su svatili da od velikih investicija i mega projekata nema nista navijači popularni Manijaci su se dali sami u "uzdizanje" svoga Želje.I već kada se stvorio veliki entuzijazam i duh Grbavice , 90.god taj duh je strušen.Cijela svetinja Želje i Manijaka je strusena.Suza im ide niz lice dok gledaju svoju Grbavicu kako gori. Danas taj stadion je izgradio ponovo svoj duh i zasijao je u punom sjaju.Stadion koji je dorastao mnogim stadionima u Evropi i navijače koje malo ko ima. Navijaca koji ima na svim kontinentima ,a krenuo je iz male Grbavice.

Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice.

Sretan rođendan i nikom te ne damo!

Izvor:telegram.teleport.hr

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: