Žestoka rasprava zbog Dodika u Domu naroda

SARAJEVO - Tokom sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH došlo je do žustre rasprave među Denisa Bećirovića (SDPBiH), bošnjačkog delegata i Kluba srpskog naroda u ovom domu ,a zbog toga što je Bećirović žestoko napao Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

 

Delegat SDP-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović kazao je da će "u slučaju da Milorad Dodik krene u rušenje ustavnog poretka BiH pozvati na njegovo hapšenje".

"Zakoni i Ustav se u BiH moraju poštivati za sve, pozvao sam na hapšenje Dodika ako krene u rušenje ustavog poretka", kazao je to više puta Bećirović u diskusiji s zamjenikom predsjedavajućeg Nikolom Špirićem (SNSD).

"Dodik najavljuje da će ugroziti teritorijalnu cijelinu BiH za to je predviđena najteža zatvorska kazna", izjavio je delegat SDP-a.

"Nisam ništa izmišljao, a država BiH ima instrumente da se odbrani. Ako Dodik krene u rušenje ustavnog poretka pozivam na njegovo hapšenja", naglasio je on.

Špirić je na to kazao da što je više Denisa Bećirevića i ovakvih nastupa to je manje one BiH za koju se sam Bećirović zalaže.

"Da li je on baba Vanga da tumači šta je i kako. Molim Denisa u interesu BiH da ne šalje ovakve poruke", zaključio je.

Nakon ove žustre diskusije predsjedavaući Bakir Izetbegović (SDA) je na prijedlog SNSD-a dao pauzu od pola sata, a nakon što je Sredoje Nović,  predsjedavjaući Kluba srpskog naroda zapriejtio da će ovaj klub napustitti sjednicu.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: