Život Džeja Ramadanovskog: Šibicarenje, džeparenje, muzika i poroci

Legendarni pjevač narodne muzike Džej Ramadanovski preminuo je u Beogradu u 57. godini. Ovaj pjevač ostaće upamćen nizu uspješnih albuma, a karijeru je započeo još 1987. godine.

 

Džej Ramadanovski je rođen 29. maja 1964. godine u Beogradu u višečlanoj porodici Mazlama i Barije Ramadanovski kao jedino muško dijete.

Rane živote proveo je u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu.

Nakon razvoda roditelja, izvjesno vrijeme provodi živeći sa bakom po majci, da bi poslije maloljetničke delikvencije vrijeme do punoljetstva proveo po domovima za vaspitavanje djece i omladine.

Džej je bježao iz skoro svakog doma, a onda je poslat na služenje vojnog roka na hrvatskom ostrvu Vis. Po povratku u Beograd vratio se džeparenju i  šibicarenju. U jednom intervjuu rekao je da je imao toliko novca da je ocu kupio veš mašinu i pločice za kupatilo.

Susret koji mu je promijenio život dogodio se 1987. godine. Džej je te godine pokucao na vrata hitmejkerke Marine Tucaković i njenog muža Aleksandra Radulovića Fute. Marina je iste godine Džeju napisala pjesmu "Zar ja da ti brišem suze" sa kojom je nastupio na festivalu "Mesam" i osvojio treću nagradu publike.

Od tog trenutka počinje njegova blistava pjevačka karijera puna hitova za koju je, kako je sam pjevač rekao, najzaslužnija Marina Tucaković, koja ga je uvela u svijet estrade i napisala mu je brojne hitove, ali i pokojni Raka Đokić, nekadašnji Džejev menadžer, koji mu nije dozvolio da prokocka sve što je zaradio.

Brzo ga je stigla popularnost i zahvaljujući njegovim plesnim koracima koji postaju televizijski fenomen pojavio se i na filmu "Hajde da se volimo 2".

Učestvovao je na još pet festivala, a izdao je čak 13 albuma. Prvi "Ljubio sam nisam znao" objavljen je 1988. godine, a posljednji "Vozi, vozi" 2003.

Ima dvije kćerke, Anu i Mariju, koje je dobio u braku sa njegovom najvećom ljubavlju Nadom, od koje se kasnije razveo, ali je sa njom ostao u odličnim odnosima.

Tokom cijelog života, Džej se borio sa porocima, koji su mu uništili zdravlje.

Prije dvije godine pjevač je operisan zbog problema sa srcem, a kako isticao tada, nakon toga je odlučio da se smiri i "povuče ručnu".

"Kada su mi pre dve i po godine operisali srce, mirovao sam nekoliko dana i ubrzo otišao u kafanu. Lekari su mi rekli da ne smem da pevam, i da moram da vodim više računa o sebi, ali sam ja nastavio po starom. Posle nekog vremena stanje mi je opet postalo kritično i tu sam presekao. Povukao sam ručnu i završio sa skoro svim porocima", rekao je u jednom intervjuu za "Telegraf".

Pjevač je tada izjavio da je u mladosti toliko ludovao, da je nekada znao da pomiješa tablete i alkohol.

"Ranije sam se baš igrao sa životom. Kad hoću da imam seks sa nekom devojkom, ja popijem vijagru i zalijem sa malo viskija. Lepa su to vremena bila, a ja mlad i lud", ispričao je pjevač.

(Telegraf.rs)

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: