Zvezda i Partizan dogovorili zajedničku humanitarnu aukciju

Dresovi sa fudbalskog derbija izmedju Crvene Zvezde i Partizana bit će dati na prodaju, a prikupljena sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe, saopštili su danas crno-bijeli.

Prvenstveni "vječiti" derbi izmedju Crvene Zvezde i Partizana, 164. po redu, odigran je prošle nedelje, a dresovi sa tog meča biće stavljeni na aukciju. Na inicijativu Beogradskog maratona, čije je 34. izdanje na programu 16. maja pod sloganom "Bez barijera", a sa ciljem da se osobama sa invaliditetom stvore bolji uslovi za redovan dnevni i sportski život, uprave i fudbaleri Zvezde i Partizana uključili su se u realizaciju te akcije.

Partneri u realizaciji cijelog projekta su Srpski filantropski forum i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB), koji je istakao tri cilja u ovoj akciji.

Prvi je prikupljanje sredstava za opremanje inkluzivnog sportskog vežbališta na otvorenom i inkluzivne sale za vežbanje u okviru Sportskog centra "Olimp" na Zvezdari, kao i nabavka sportske opreme potrebne za realizaciju programskih aktivnosti Sportskog saveza osoba sa invaliditetom grada Šapca.

Kako se navodi, revitalizacijom vežbališta i obezbedjivanjem opreme stvorili bi se uslovi za kontinuirano svakodnevno vežbanje više od 100 osoba sa invaliditetom, prvenstveno mladih, raznih kategorija invalidnosti.

Za realizaciju tog projekta potrebno je 2,3 miliona dinara.

Drugi cilj je prikupljanje sredstava za finansiranje sportskih stručnjaka koji bi realizovali sportske programe za osobe sa invaliditetom grada Beograda u periodu jun - decembar 2021.

Osam programa na deset lokacija širom grada pod stručnim nadzorom sportskih stručnjaka obezbedili bi uslove za kontinuirano vežbanje za više od 200 osoba sa invaliditetom, prvenstveno mladih, svih kategorija invalidnosti, navodi se u saopštenju.

Za ove potrebe su neophodna sredstva u iznosu od najmanje milion dinara.

I treći cilj je realizacija razvojnih programa koji bi omogućili većem broju osoba sa invaliditetom, pogotovo u prigradskim opštinama, da se uključe u aktivno bavljenje sportom čime bi se značajno poboljšao kvalitet života osoba sa invaliditetom u našem glavnom gradu i šire.

Kompletna akcija sprovedena preko SSOSIB i sve uplate, odnosno sva finansijska sredstva treba proslijediti na račun SSOSIB-a broj 325-9500600046308-30.

Kako se ističe, svi zainteresovani (pojedinci i firme) za dalji nastavak akcije i kupovinu dresova u kojima su fudbaleri Crvene Zvezde i Partizana odigrali 164. "vječiti" derbi mogu da se jave na adresu office@bgdmarathon.org.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: